Галя Прокопиева: Пълна неграмотност е, че „Капитал” стои зад протестите

Правителството на Орешарски е обречено, то трябва да си тръгне, губи времето на всички.

Проблемът е, че има осъзнаване на гражданите, но те нямат политическа алтернатива. Това, че тази алтернатива я няма не значи, че не трябва да я търсим. Трябва да има летва на търпимост. Ако се запази  тази взискателност към политиците няма да бъде лошо. Така шефът на изданията на групата „Капитал” Галя Прокопиева коментира ситуацията в държавата по Нова ТВ.

Според нея да се говори, че кръгът „Капитал” стои зад протестите и ги плаща означава или, че си неграмотен, или нямаш достойнство. 

Тези внушения се завъртат през едни медии, и замърсяват обществената среда. Затова Иво Прокопиев води няколко дела не само срещу Бареков, но и срещу други клеветници. Трябва да се реагира на това масово клеветене. Това което става с медиите е част от това, което става с държавата - целта е на едни хора да узурпират властта и вече го постигат при трето правителство. От НДСВ насам тези хора се опитват да държат властта. Спасението е да се реагира , да се показват истинското им лице. Делян Пеевски през цялото време на управлението на ГЕРБ имаха с Бойко Борисов  много добри контакти през Корпоративна банка, посочи Прокопиева.

Тя бе категорична, че тази власт  е една голяма карикатура и днес го е показала на митинга в София.

Да влачиш едни стари хора по влакове и рейсове, после да ги пуснеш по жълтите повета, по които вървят протестиращите това е жалко. Хората нямат алтернатива, те са принудени да избират между ДПС и БСП и ГЕРБ, всъщност и двете групи са с една зависимост. Днешните митинги са прекрасна демонстрация, че тази политическа класа иска да се запази и не чува какво искат хората и студентите. Върнаха ни 20 г. назад, потъпкаха ценностите ни. Остава само да не можем да пътуваме в чужбина, но както е тръгнало и от ЕС ще ни извадят и няма да можем да пътуваме, изрази позиция Прокопиева.

Тя потвърди, че повече от 10 години са близки семейства с президента Плевнелиев и съпругата му и не смята, че трябва да си променя мнението и поведението към приятелите.