ГЕРБ към Мая Манолова: Вие разбирате само от кремвеши

В истинска словесна битка по Би Ти Ви влязоха червената фурия Мая Манолова и бившият член на комисията по специалните разузнавателни средства Лазаров.

Приключи голямата слушалка на ГЕРБ. Рекетът и преследване на българските граждани чрез СРС-та вече не може да го упражнявате. Според нея през последната година 58 000 подслушвания и проследявания са извършвани от МВР. Само 55 000 са били исканията за достъп на трафични данни. А над 15 000 са били подписаните разрешения за СРС-та. Проблемът е ,че само 2% от събраната информация се е оказала годна и полезна за съда, посочи Манолова.

Според нея по времето на Сергей Станишев СРС-тата са били едва 5000. Тя даде за пример Франция, която е 60 милионна държава, но годишно се прилагат едва 6000 СРС-та. Манолова е категорична, че по времето на Цветанов подслушванията са скочили поне 200 пъти.

Приказвате глупости, вие изобщо не сте компетентна, разбирате само от кремвеши и заблуждавате хората, репликира я ГЕРБ-ерът Лазаров.

Той посочи, че стриктно са следели от комисията използването на СРС-та и няма злоупотреби според докладите. 

Ами, нали докладите си ги пишете вие, контрира Манолова и припомни, че Борисов, след скандала „Тановгейт” беше обещал промени в закона за специалните разузнавателни средства, но не го е изпълнил, защото тази информация им е необходима за рекет и мачкане на противника.