ГЕРБ: Не искаме Димов от "Атака" в здравната комисия

От ГЕРБ ще инициираме отстраняването на депутата от партия „Атака" Димитър Димов от поста зам.-председател на Комисията по здравеопазването в Народното събрание. Това обяви депутатката Десислава Атанасова, която е член на парламентарната комисия по здравеопазването. 

Димов бе сред народните представители на националистическата партия, които си позволиха да нахлуят в сградата на Нова ТВ, за да се саморазправат с опоненти.

„Надявам се, че такова поведение не би се толерирало от другите зам.-председатели на комисията - Тунчер Кърджалиев от квотата на ДПС, Емил Райнов от БСП и от самия председател Нигяр Джафер. От ГЕРБ ще търсим тяхната подкрепа за отстраняването на Димов от този пост, посочи още Атанасова.

Тя сподели, че ще й бъде интересна реакцията на Комисията за контрол над службите за сигурност, чийто зам.-председател е Десислав Чуколов - член и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

„Недопустимо е поведението на председателя на партия „Атака" Волен Сидеров. Вече имаме отговора на прокуратурата, но все още чакаме отговора на БСП и ДПС, които много услужливо си мълчат", добави Атанасова.