ГЕРБ след срещата с премиера: Темата с ДСБ не кореспондира с реалността

Ние стоим твърдо зад министър-председателят Бойко Борисов и неговите решения

За нас е изключително важна оценката на нашият лидер за дейността на ПГ на ГЕРБ и това,което каза той пред вас, че групата е сплотена, много единна. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти след срещата на групата с премиера Бойко Борисов, предаде "Фокус".

„Ние стоим твърдо зад министър-председателят Бойко Борисов и това, което той ще направи като действия в изпълнителната власт това е негова компетентност. За всички тези сигнали, за които ние сме го информирали, той ни информира,че е назначил проверки. След което ще предприеме съответните управленски решения“, добави Цветанов. 

На въпрос дали да разбираме, че темата с ДСБ приключи, Цветанов отговори: „Темата е приключила за нас, защото от днес, това което се случи в Европа, повярвайте, че самите български граждани няма да ни простят, ако ние се занимаваме с подобни теми от неща, които абсолютно не кореспондират с реалността, която имаме днес“, каза още зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Всички ние трябва да бъдем много умерени в изказванията си, подчерта още Цветанов.

„Имах възможност днес да разговарям няколко пъти с премиера и това, което той сподели е, че действително всички трябва да бъдем много тревожни в това, което се случва в сърцето на Европа – Брюксел. Повярвайте,че всички ние трябва да бъдем много умерени в изказванията си. Трябва да бъдем много бдителни и призивът към всички български граждани е нека действително да заострим вниманието си на места, където са с голяма концентрация на хора и в търговски обекти, където всъщност също е предпоставка за възникване на тежки ситуации“, обясни Цветанов. На въпрос дали върху министър-председателят ще се струпа отговорността за ефективността на министър Ненчев, министър Бъчварова и министър Москов: „Министър-председателят е поел своята отговорност, когато е предложил структурата и персоналния състав на МС. Той има нашата безрезервна подкрепа и тя ще продължи и занапред. Това дали дадените министри понасят своята политическа отговорност, смятам, че с действията си и с оценката, която министър-председателят може да даде мисля, че времето ще покаже дали сме го направили“, добави Цветанов.