ГЕРБ: Задкулисието, което управлява държавата отцепи Стефанов

В ГЕРБ са изненадани от решението на Красимир Стефанов да напусне парламентарната им група. Въпреки че от месец се говори, че бившият шеф на НАП бил белязан за рутене от управляващото мнозинство. Предполага се за зависимостите му от някои спец служби са причината, формирала решението му.

 

Попитайте него какви са мотивите му. Аз нямам представа. Това  беше лаконичният отговор на заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, но бе категоричен, че в групата няма напрежение.

Отдавам напускането на Красимир Стефанов на задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес. Това пък е версията на на бившия парламентарен шеф  Цецка Цачева. Тя обясни, че никой от колегите й не е знаел за намеренията му.

Депутати коментират, че този процес всъщност е здравословен за ГЕРБ, защото отпадат кариеристите и зависимите. Според тях за всички било ясно, че Стефанов влезе в парламента за да има имунитет, но той вероятно е част от таен план на олигархията да осигури нова парламентарна група от отцепници, която да пази кворума и да крепи правителството. З всички било ясно, че Станишев и Местан търсят начин да се разграничат от Сидеров. От неговата група също се очаквало напускане на депутати.