Германски вестник сложи Борисов в класация за крилати фрази

Изказване на министър-председателя Бойко Борисов влезе в класация на немското издание „Франкфуртер алгемайне цайтунг”, изготвило списък с най-запомнящите се фрази, изречени от публични личности, през изминалата година.

 

В годишния обзор на немските журналисти сред германския канцлер Ангела Меркел, оттеглилия се германски президент Кристиан Вулф и еврокомисаря Оли Рен място намира и българският премиер. "Ние всички трябва да работим толкова много, колкото германците” е крилатата фраза, осигурила почетно място на Борисов в чуждестранната класация. Той я изрече в Берлин заради финансовото положение в ЕС. 

Сред другите крилати фрази е и коментарът на генералния секретар на Арабската лига Набил ал Араби: „Трудно е да се каже кой по кого стреля”. Думите му са за въоръжения конфликт в Сирия. Всички над 80 изказвания не са подредени по важност, а по месеци. Така изказването на Борисов, което е от януари, се нарежда веднага след цитатът на годината на германския канцлер Ангела Меркел. "Докато съм жива" казва тя в отговор на въпрос докога ще се противопоставя на единните еврооблигации.