Гестапото: Следващата бомба ще дойде от Цветанов, той е заплаха за демокрацията

Вижда се, че Цветан Цветанов контролира всичко не само в държавата, наплашил е президента, но той държи основните властови позиции и в самата политическа партия ГЕРБ. Последните твърдения на Бойко Борисов, че Цветанов е партията са много обезпокоителни, защото се вижда ясно, че Борисов вече не е първият човек в ГЕРБ, а друг е водещият. В изявлението си Борисов молеше хората да разберат, че не той взима вече решенията и не е никой в партията. Този анализ направи по Би Ти Ви бившият шеф на Шести отдел в ДС Димитър Иванов, известен като Гестапото.

 

Той изрази опасение, че ГЕРБ в момента се намира в насипно състояние и не се знае коя е водещата фигура там. А това създава проблеми пред националната сигурност. Според Димитров самото поведение на Цветан Цветанов е заплаха за демокрацията, а също така и за националната сигурност и функционирането й.

Цветанов има нисък праг на нравствени задръжки, свръх амбициозен е за власт, има организационни качества. В същото време се ползва с голяма подкрепа от външни сили. От друга страна Борисов вече лавира и е поставен в зависимости, които му пречат по някакъв начин да реагира, анализира ситуацията Иванов. 

Той предупреди, че в най-скоро време трябва да очакваме следващата бомба да дойде именно от Цветанов и то по всички фронтове.