Хилъри Клинтън се възстановява от мозъчно сътресение

Стомашен вирус повали американския държавния секретар Хилари Клинтън. В момента бившата първа дама се възстановява у дома си, след като получи мозъчно сътресение, съобщи говорител на Държавния департамент.

 

Тъй като страда от стомашен вирус, г-жа Клинтън се дехидратира и припадна, получавайки сътресение, каза говорителят на държавния секретар Филип Рейнс.

По препоръка на лекарите, които продължават да я наблюдават, Клинтън ще продължи да работи от дома си през следващата седмица, без да прекъсва връзката със служителите и отделите в Държавния департамент.

Тя се надява скоро да се върне в офиса, допълни Рейнс.

В края на миналата седмица Хилари Клинтън се разболя и бе принудена да отмени пътуване до Близкия изток и Северна Африка, припомня Ройтерс.

65-годишната Хилари Клинтън постигна рекорд по пътувания и посетени страни от американски държавен секретар. Очаква се тя да се оттегли от поста през януари след като в продължение на четири години бе начело на най-голямата дипломатическа мрежа на планетата.

Заради огромната й популярност и в САЩ, и в света, американските медии предполагат, че тя ще се кандидатира за президент през 2016 г. Но съпругата на бившия президент Бил Клинтън уверява, че иска да спре да се занимава с политика, за да се отдаде на личния си живот.