И. Инджев: САЩ ще разследват финансирането на партии от Русия

Той е убеден, че Великобритания няма да допусне Бокова да стане генерален секретар, заради позицията и за Фолклендските острови, както и за приемането на Палестина в ЮНЕСКО

"Няма нищо извънредно в посещението на Виктория Нюланд у нас, каквито интриги се опитаха да направят някои медии",заяви за бТВ журналистът Иво Инджев.

Той подчерта, че американските партньори на България никога не са си позволявали да се държат заповеднически или наставнически с българските правителства.

"Това са поредните опити на пропагандата да внуши някакви специални мотиви за това посещение", коментира той.

По думите му, по-важно е съобщението, че САЩ ще разследват финансирането на европейски и чужди партии от Русия и припомни изказването на новия американски посланик у нас за руската хибридна война.

"Около "Южен поток" бяха накацали пеликани, така ги наричам и чакаха да получат подизпълнителските поръчки. Но се оказа, че са си направили сметките без кръчмаря, а Путин дори не е кръчмарят", каза още журналистът.

"ДПС пусна със задна дата интригата, че не всичко е казано, след като със задна дата разбраха, че Доган на практика обяви война на Турция. Базисната информация, на която беше развита речта на Доган, който обясни, че Русия е велика и трябва да се държим за нея и се опитаха да го изкарат най-големия патриот. Разбира се, че е интрига с опорните точки на руското посолство да говориш на Турция", убеден е Инджев.

"Предишните светски правителства на Турция бяха възприели тезата, че ДПС на Доган и самият Доган е изиграл ролята си, а Ердоган я възроди. Ще трябва с интерес да наблюдаваме какво ще кажат турските медии на това население, защото това определено ще има влияние върху тях", каза още журналистът.

Той припомни, че през 2009 година руски министър е предложил 20 милиона долара, а другите кандидати са били отстранени с компромати.

"Къде отиде Ирина Бокова на 9 май-в Москва, където отказаха да отидат всички европейски лидери. Знаете ли защо Първанов иска промяна на Конституцията-това е резервната писта на Бокова за президент. Тя няма да спечели надпреварата за ООН, а там има страни, които никога няма да допуснат това да стане", заяви Инджев.

Той е убеден, че Великобритания няма да допусне Бокова да стане генерален секретар, заради позицията и за Фолклендските острови, както и за приемането на Палестина в ЮНЕСКО.

Според Инджев, Първанов има два варианта, които са Бокова и Ивайло Калфин, като потенциални кандидати за президент.

Иво Инджев съобщи, че Ирина Бокова и Иван Евстатиев, който е изправен пред съда за изнасилване на малолетна, имат обща снимка пред Лувъра, той като взаимно са подкрепяли кампаниите си.

"ИД е заплаха за света по идеологически причини. Според меродавния автор С. Белковский голяма част от офицерите на ИД са от армията на Саддам и са обучавани в Русия, а Путин е имал "изпреварваща" информация за атентатите в Париж", заяви той.