Илиян Василев: Студената война става гореща, 200 руснаци се връщат в ковчези

Путин ще търси реванш от унижението, дори не може да погребе по достойнство загиналите

Илиян Василев

Илиян Василев

Близо 200 руски войни са били убити последния петък в Сирия, след като са атакували кюрдски позиции в района на Ефрат. Руските медии масово мълчат за трагедията, защото в Москва вече започнаха да пристигат ковчезите, а това е изключително компрометиращо за президента Путин по време на президентската  кампания. Според изданието Рускиий мир, различни източници посочват между 200 и 600 убити руски военни при сблъсък с американската армия. Загиналите руски войни са от частната армия „Вагнер груп”(виж ТУК, кои са тези елитни войни, б.р.). Ето как анализаторът Илиян Василев коментира кървавата трагедия: „Това е най-важното развитие в обстановката в Сирия от началото и с далеко отиващи последствия за световния мир и сигурност, в това число и за България.

Путин се опита да приложи кримската тактика в Сирия и повече от 200 руснаци се оказаха товар 200 /ковчези/. Няколко пъти са ги предупреждавали да не нападат кюрдските сили за самоотбрана, още повече, че знаят, че те имат американски съветници. Получават отговор, че атакуващите кюрдите сили не включват руски войски и не знаят кой атакува. Което освобождава американските части от задръжки. Още два пъти ги предупреждават и ..... вижте какво правят елитните части на частната армия Вагнер. Някой в Москва си мисли, че със зелени човечета могат да спечелят истински битка. И забравиха разликата между Матис и Тилерсън.
Следете развитията по нататък - студената война, вече е гореща. И фронтът и минава през България. Путин не може да отговори в Сирия, ще търси реванш от унижението. Сега дори не може да погребе в Русия по достойнство загиналите в негово име в руски войници. Защото обяви операцията в Сирия за приключена и за успех. 
Частната армия „Вагнер” реално се командва от ГРУ.”