Изпепелиха коли на депутат, ГЕРБ - не може да ни уплашите

Пожар изпепели джиповете „Мерцедес” и „Тойота” на депутат от ГЕРБ тази нощ в Пловдив. 

Возилата, собственост на народния представител от партията на Борисов Антоний Йорданов и съпругата му Татяна, общински съветник от ГЕРБ, са станали обект на  умишлен палеж, твърди говорителят на Районна прокуратура в града под тепетата Атанас Илиев. 

По думите му в тях са открити следи от запалителна течност по дясната задна гума на „Мерцедеса. След направени два огледа, разследващите са установили, че са изгорели предните части на двата автомобила и задната дясна част на „Мерцедеса”. 

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за умишлен палеж. Ще бъде назначена пожаро-техническа експертиза. До края на работния ден депутатът от ГЕРБ Антоний Йорданов ще бъде разпитан. 

Припомняме, че тази нощ пламнаха двата джипа на народният представител от Пловдив и на съпругата му, общински съветник от ГЕРБ Татяна. 

Двете опожарени коли бяха вдигнати скоростно от улицата, а съседи казаха, че преди време неизвестни изпочупили друга кола на семейството. Работнички на общинското предприятие „Чистота” почистиха следите от палежа пред дома на депутатското семейство. Работи се и по версията за политически разправии, казаха за БЛИЦ от полицията.

По този повод партия ГЕРБ излезе с официална позиция, с която осъжда категорично палежа на автомобилите на депутата от ГЕРБ Йорданов и на съпругата му. В нея от партията на Борисов настояват МВР, прокуратурата и всички компетентни органи да предприемат незабавни и решителни действия за разкриването на извършителите и евентуалните поръчители на този престъпен акт.

„Очевидно някой в Пловдив много го е страх от ГЕРБ, но категорично заявяваме, че няма да ни уплашат и да попречат на работата ни в полза на пловдивчани и всички български граждани. Очакваме разследващите да достигнат до категоричен отговор, дали чрез посегателството срещу автомобилите на двамата представители на ГЕРБ не се цели оказване на въздействие върху политическата им дейност", посочиха от партията.

От ГЕРБ настояха още за ясен отговор дали животът на семейство Йорданови е заплашен и какви мерки предприема МВР за осигуряване на тяхната сигурност.

ГЕРБ изразиха и загриженост от ескалиране на напрежението в сферата на престъпността преди наближаващите избори и заявиха, че очакват от управляващите да осигурят и гарантират реда в страната и сигурността на българските граждани.