Камикадзето от Бургас имал двойник в Германия?

Службите в Германия са открили двойник на терориста на летището Сарафово край Бургас, който взриви автобус с израелски туристи и загинаха 6 души. Официални източници все още обаче не са потвърдили новината.

Мистериозният пасажер е от немски произход е бил заснет преди атентата на 18 юли на едно от летищата в страната ни. Той бил сред поток туристи, а очевидци твърдят че външният му вид досущ съвпада с този на камикадзето на бургаското летище. 

Все още няма информация колко време е пребивавал атентаторът в България и откъде е влязъл в страната ни. 

Според вестник ”Преса” именно заради това вниманието на спецслужбите било фокусирано върху мистериозния пасажер. Самоличността му обаче била установена и станало ясно, че този човек няма връзка със случая от бургаското летище и тази версия е отхвърлена.

Истинското камикадзе много добре е прикрило следите си. Разследващите допускат, че втората му фалшива лична карта нарочно да е била подхвърлена в Северна България, за да насочи в разследващите в грешна посока. Сигурно е, че той не е действал сам, а със съучастници. Само, че полицията засега не е установила никакви контакти между атентатора и други хора.

Не е засечен и телефонен разговор на камикадзето. Намерената СИМ карта за която се допускаше че е възможно да е на атентатора, е на друг човек. Това се е разбрало преди седмица, когато е бил възстановен чипът от експерти.