Кметът на Кюстендил: Човек с прякор Бат Сали не може да представлява нашия регион

Петър Паунов излезе с обръщение във връзка с вероятността за депутатско място на ДПС от региона, което да е за ромския лидер Александър Методиев със звучния прякор Бат Сали

"Днешното ми обръщение е провокирано от абсолютната несправедливост, която се извършва спрямо нашите съграждани", заяви кметът на Кюстендил  Петър Паунов пред "Фокус". "Във всички репортажи на медиите чух как избирателите на определена политическа сила не могат да говорят или не искат да говорят на български. В същото време нашите съграждани ясно показаха, че тази политическа сила изобщо не е сред тези, които са уважаваните в нашия регион, с най-ниския процент в цяла България. Въпреки всичко, се готвят да изпратят точно този човек да представлява нашите съграждани".

"Опитът да бъдем наказвани за това, че не сме съгласни нито да продадем историята си, нито да продадем вярата си, за това, че няма да отстъпим тук да има действащи джамии и няма да се съгласим с провокации, очевидно ще се опитват по всякакъв начин да бъдем третирани като хора, които трябва постоянно да бъдат възпитавани. Няма да го допуснем”, заяви Петър Паунов.

Според него това е една от най-големите грешки на тези, които са правили законодателството и тези, които подреждат мандатите. „Хора с подобни прякори изобщо нямат място в българската политика и в българската държавност. Нямат основание да ги изпращат там, където хората ясно са показали. Осма политическа сила е тази, сложила си за водач човек с прякор Бат Сали. Няма как да остана безмълвен, защото нашите съграждани показаха ясно – Бат Сали и подобни на него нямат място в българската политика, нямат място в Кюстендилски регион”, заяви Петър Паунов.

Според него това е опит някой да размаха пръст на Кюстендил заради ясната и категорична позиция във връзка със споровете и делата с мюсюлманското вероизповедание. „Няма да прекършат никого, нито кюстендилци, нито българите”, заяви Петър Паунов.