Контрольорка изпържи бивш министър в автобус 94

Бившият шеф на Бойко Борисов Георги Петканов изпадна в конфузна ситуация в митичния столичен автобус от Студентски град до Софийския университет 94.

Бившият вътрешен министър от правителствто на НДСВ и ДПС, както всяка сутрин, се качи в рейса от спирката му срещу хотел Хемус в кв. "Лозенец", където живее. По традиция Петканов се настани и отвори сгънатия на четири вестник "Седем дни спорт" и се зачете. Малко преди светофара на НДК обаче съдията от Конституционния съд беше изненадан в гръб от контролата в автобуса.

Бившият правосъден министър на тройната коалиция извади картата си, но се оказа, че е изтекла преди два дена. След като и самият Петканов се убеди, че е нередовен пътник, извади от джоба си 20 лв. и плати без да се цигани глобата. "Виновен съм, признавам си", каза пред репортер на Faktor.bg юристът.

На въпрос защо конституционен съдия се тъпче заедно със студентите, той бе лаконичен и цитира Чехов: "Скромността краси човека" и добави, че транспортът му е удобен, тъй като стига до ректората за 15-20 минути. Бившият депутат с нетърпение чака да пуснат метростанцията до "Хемус" през есента и обеща, че посъщия начин ще продължи да използва градския транспорт, но обеща да е по-внимателен и да презарежда картата си съвестно.