Кошмар на “Тракия” - камион помете два микробуса

Двама души са загинали, 8 са ранени, а още 3-ма са в опасност за живота след  тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия”. 

Жестоката кастрофа е станала тази нощ около 2.10 ч., съобщи Дарик. Два микробуса „Форд” и „Мерцедес”, са били спрели в аварийната лента на магистралата при 57 км в посока София, заради авария на единия от тях. Тогава товарен автомобил с ремарке се е ударил в колите, след което спрял в мантинелата. 

Установен е водачът на товарния автомобил - 63-годишен мъж от София. Той е задържан за срок от 24 часа в РУП-Септември. 

От тежкия сблъсък на място са починали 52-годишен мъж от Карнобат и 34-годишен от Нова Загора. С опасност за живота са 39-годишна жена от Нова Загора, и още двама мъже на 20 и 25 години от Ямбол и Нова Загора. Останалите петима ранени са от Бургас, Нова Загора,Сунгурларе и Карнобат. Те са на възраст от 24 до 50 години. Всички пострадали са настанени в болници в София и Пазарджик. 

На мястото се извършва оглед от дежурна група при полицейското управление в Септември. Продължава изясняването на причините за инцидента. Движението по магистралата се извършва свободно в двете посоки.