Кой фалшифицира инициалите ДП в тефтерчето на Златанов?

Вместо ДП в тефтера се появява цифрата 10

На едно и също място в тефтера на Златанов някой е подменил инициалите ДП с цифрата 10, това са установили репортери на бТВ.

Това е първият вариант на страницата.

А на следващата снимка можете да видите как инициалите са заменени с цифра.

Емил Димитров и Трайчо Трайков, които фигурират в тефтера бяха сигурни, че това отново не е пълната версия на документа.

Трайчо Трайков отбеляза, че листовете, които предаде Кирил Добрев и за които заяви, че са му предадени от прокуратурата и, по които е бил изготвен доклада на Комисията са само за месец януари.

"Това са само записките, които прокуратурата показа и на пресконференцията, това са само публично известни. Пълната версия, ако все още съществува са известни само на малцина", заяви Трайков.

Той съобщи, че директно  е бил заплашен от Николай Бареков чрез тефтера.

"Няколко дни преди да се появи сигналът на Комисията за конфликт на интереси от ТВ7 Бареков, който вече знаеше , съобщи, че няколко дни по-късно ще има такъв сигнал срещу мен", заяви Трайков.

"Всички имитираха, че са готови да стигнат до дъното на тази история, направиха комисия в парламента, прокуратурата заведе дело, а Златанов беше осъден на първа инстанция. Сега, когато вече наистина трябваше да се разбере цялата истина за тези тефтери, те изчезнаха", коментира Трайков и заяви, че е сигурен, че истината ще "потъне".

Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРб заяви, че, според него, инициалите в тефтера съответстват на предположенията за тях и добави, че тефтера може да бъде четен като архива на ДС, защото в него са описани и "доносниците", тоест, тези, които задкулисно са давали информация, за да бъде използвана тя срещу "неудобните като мен".

Димитров заяви, че опитът той да бъде "прекършен" не е успял и, че Бойко Борисов не е знаел за тефтера и целта, за която се използва.