Лекари връщат Трактора в затвора

Алексей Петров е в добро здраве и може да се върне от болницата в затвора. Това е заключението на лекарите, изготвили съдебно-медицинската експертиза на Трактора.

С решение на съда на 19 юли обвинения за глава на родния Октопод бе изпратен да се лекува в специализирана болница по физиотерапия и рехабилитация в "Овча купел". Той се оплакваше от дископатия, проблеми със стомашно-чревния тракт, увреждане на седалищния нерв, дискова херния, коксартроза и износване на тазобедрената кост.

Лекарите обаче твърдят, че лечението му е било успешно и те са убедени, че състоянието му е достатъчно добро, за да може да се върне в затвора.

В началото на поредното заседание по делото „Октопод" прокуратурата поиска то да се проведе при закрити врати. Причината беше наличието на СРС по делото.

Заседанието обаче не беше закрито по настояване на Петров, според който иначе би се затвърдило пред обществото, че един от основните свидетели срещу него - Пламен Устинов, е заплашван.

"По никакъв начин не съм нарушавал правилата и по никакъв начин не съм въздействал върху когото и да е било", каза пред съда подсъдимият по делото "Октопод".

Алексей Петров няма нищо против записите на неговите разговори да се слушат, тъй като в тях няма нищо, което да застрашава националната сигурност и няма налични данни за това, той да е карал свидетеля Пламен Устинов, заради чиито показания беше задържан, да лъжесвидетелства.

Днес Темида трябва да реши дали ще промени мярката на подсъдимия Алексей Пeтров в по-лека.

Срещу Алексей Петров са повдигнати 8 обвинения. Те са разделени в две дела с кодовото име „Октопод". В първото дело Петров е обвинен в организирането и участието в престъпна група, която се е занимавала с рекет в периода от 1998 до 2004 г.