Ловът на вещици започва с Мирослав Найденов, ако Станишев стане премиер

"ГЕРБ създава мюрета, очакват ни най-манипулираните избори, в които ще бъде използвано МВР", категоричен е председателят на БСП Сергей Станишев.

В ТВ7 бившият премиер предупреди, че е възможно на изборите догодина ГЕРБ да използва целия държавен ресурс, за да манипулира вота и да го спечели. Той бе категоричен, че освен МВР, Бойко Борисов ще разчита на мюрета. За пример той даде лидера на РЗС Яне Янев. Шефът на ПЕС е сигурен обаче, че Коалиция за България ще спечели изборите, а самият той като премиер щял да разследва министрите на Борисов. Първата мишена на Станишев бил земеделският министър Мирослав Найденов заради лобистки закони. 

"Корупцията в държавата е централизирана и не е по-малка от тази при тройната коалиция. Министър-председателят е наясно с това. Нормално беше в началото на мандата му да има проблеми, но вече сме в третата година от управлението на ГЕРБ", посочи социалистът. Той добави, че и Еврокомисията вече не вярвала на премиера. Станишев не пропусна да се похвали, че не е бил едноличен управляващ, какъвто е Бойко Борисов. "Той се обажда на журналисти, на министри, на главни редакции, взима сам икономическите решения", коментира председателят на ПЕС.

По повод обвиненията към тройната коалиция, че не е построила АЕЦ "Белене", шефът на "столетницата" се оправда с административни пречки от страна на европейските институции и забавяне при технологичния процес. "ГЕРБ няма филтър на лъжите си. При нас АЕЦ "Козлодуй" печелеше над 70 млн. лв., а ГЕРБ фалира централата", констатира Станишев. Депутатът обаче не пожела да отговори категорично, дали Владимир Путин нарушава човешките права в Русия на въпрос на Бареков. Водещият го попита три пъти дали Вова не гази народа си, но Станишев нескопосано се измъкна с празен отговор, че навсякъде имало проблеми с правата на хората, както и у нас. Лидерът на БСП насочи разговорът към Борисов и Цветан Цветанов, които нарушавали личната територия на българите. 

По отношение на магистралите, бившият премиер се похвали, че е ремонтирал 2 пъти повече пътища от ГЕРБ, които пък били построили само 30 км по-дълги магистрали, отколкото тройната коалиция. "Закъснялото увеличаване на пенсиите е предизборно. То няма да покрие инфлацията", допълни Сергей Станишев и подчерта, че пенсиите по време на неговото управление са нараствали всяка година със специален закон.