Мерджанов заяде Кунева: Да не се занимава с отбраната и съда, а да търси пари

Столетницата се готви сериозно за местните избори, водят се разговори и с АБВ, за да не получат втори шамар, според говорителя Атанас Мерджанов

БСП се готви сериозно за местните избори, тъй като последният вот беше доста сериозен шамар за нас, каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България" Атанас Мерджанов. Той обясни, че се водят разговори с АБВ, но е рано да се говори за евентуална коалиция извън коалицията "БСП лява България".
Доста нескромно Мерджанов заяви още, че БСП е като фокус и привлича вниманието на всички изследователи. "Явно партията ни сериозно притеснява останалите политически формации", опита се да си повярва и самият той.
Говорителят на БСП коментира и съдбата на "Южет поток". "За съжаление, съдбата на "Южен поток" е фатална, което е много лоша новина за България. Страната ни се лиши от един икономически изгоден проект, което ще има негативни последици в бъдеще, каза още той и добави: "Вижда се, че разговорите, които е водил министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел, са абсолютно безплодни. Лошо е, че България се лиши от един икономически изгоден проект, което ще има негативни последици в бъдеще, подчерта Мерджанов. Вина за спирането на проекта носят всички правителства, които са управлявали в съответния период, но ако трябва да разпределяме вината, по-голяма е тази на ГЕРБ, защото в периода след 2009 г. те тотално отричаха всички съвместни проекти с Русия, а България не беше предвидим партньор, заяви социалистът.
Накрая заяде Меглена Кунева. "Кунева вместо да се занимава с проблемите на Министерството на отбраната и на съда, да насочи усилията си за търсене на европейски средства", препоръча Мерджанов.