Местан: Има таен план заместникът да заеме мястото на Боса

Изправени сме пред разпад, а най- точно е да се каже, че сме изправени пред разложението на властта От публикуваните скандални записи стана ясно, че сме управлявани от подземие, облечено в публична власт. Това каза в Ловеч председателят на ДПС Лютви Местан, съобищиха от пресцентъра на ДПС.

По думите му всички ние сме изправени пред хора, които не само ерозират държавността, ерозия е слаба дума, изправени сме пред разпад, а най- точно е да се каже, че сме изправени пред разложението на властта.

Според Местан отговорът на това явление трябва да бъде даден от всеки съвестен български гражданин, но преди това отговорността е в един друг държавен орган, а именно в Главния прокурор, който трябва да предприеме необходимите действия.

Той призова  в тази критична ситуация главният прокурор Цацаров да бъде решително подкрепен от всички. Местан отправи чрез медиите призив и към дипломатическия корпус, а чрез тях и от специализираните европейски институции да окажат подкрепа на Главния прокурор.

Според председателя на ДПС, ако това се случи в нормална европейска държава и се окаже, че записите са автентични, уличените лица отдавна да са в ареста, но въпросът сега е доколко българското общество е резистентно към подобни прояви на български „държавници". 

След тези разкрития какъвто и да е резултатът от изборите, ГЕРБ са вече са в тежка изолация, която скоро ще стане международна, убеден е лидерът на ДПС. Той смята, че съвсем скоро и ЕНП ще се разграничи от своята българска посестрима.

Въпрос е, защо Цветанов днес е в Бундестага ... Може би е в ход сценарий, при който Босът и заместникът му да си разменят местата, риторично попита Местан и категорично заяви, че този сценарий няма да успее.