МВР се проваля, убийството на Яна в задънена улица

МВР е стреляло с халосни патрони при разследването на убийството на Яна, която през юли миналата година беше намерена мъртва в Борисовата градина. Пропуснати са основни неща, не е направен качествен оглед на мястото на престъплението. Това обяви по Нова ТВ Иво Найденов, който е поел защита на основния засега обвиняем Николай Русинов – Чеци.

Според адвоката не са събрани никакви качествени доказателства, че Чеци е прекият извършител на убийство. И затова може би е решението на съда от втора инстанция да го пусне на свобода срещу 15 хил. лева гаранция.

Той е удобният заподозрян и на МВР, и на прокуратурата им трябва обвиняем, но срещу Русинов има само косвени доказателства. 

Адвокат Найденов припомни, че миналата година със същата категоричност е бил задържан Пламен Трифонов, но след получаване на резултатите от австрийска лаборатория, той бе напълно оневинен. 

Експертизата доказа, че пет от седемте косъма, намерени по тялото на Яна, са на Чеци, но това в никакъв случай не го прави извършител на престъплението. Още в самото начало след убийството той си призна, че е бил на мястото на престъплението и че е имал сексуален контакт с Яна. 

Въпросът е на кого са другите два бели косъма. Явно някой е бил на мястото на убийството, след като Русинов си и тръгнал, пита адвокат Найденов.

Той е категоричен, че един от неизвестните бели косми, е открит в ръката на Яна, явно тя се е съпротивлявала. И най-вероятно това е прекият извършител на престъплението, обясни защитникът.

Така може би още едно шумно дело, за което МВР претендираше, че е разкрито и фактически изяснено, отива към провал и попада в задънена улица, коментират магистрати.