Надежда Нейнски: Флирт между реформаторите и ГЕРБ няма да има, а дебат

Последното което ще допуснем е да има флирт между реформаторите и ГЕРБ. Флирт няма да има и задкулисия няма да има, а открит дебат, пред погледа на обществото. Само така ще станем ярък и силен субект. Това обяви по БНТ едродепутатът и бивш лидер на СДС Надежда Ненски.

Тя призна, че в Реформаторския блок има политически сили с различен профил -  от дясно към либерали, даже зелените имат ляв уклон. Ние трябва да  работим за изчистването на този блок, но това минава през съответните политики, които ще реализираме със съдействието на Гражданския съвет. Най-важното е чрез Гражданския съвет да се консолидира блока, тогава темата за лидерството няма да бъде водеща. Ние предложихме идея сходна с ЕС на 6 м. на ротационен принцип да се сменя лидерът. Но тези въпроси са дискусионни. Колкото по-бързо се решат толкова по-бързо ще получим сила.

Финансираме се с общи усилия. Събитията ни са доста скромни. Имаме възможност с частни средства да покриваме тези суми. Важното е да дебатираме и да осигурим независима финансово кампания. Това да търсим средства от недопустими източници няма да се случи, категорична бе Нейнски.