Надежда Нейнски: С Костов се виждаме и чуваме често

„Не сме в сапунка, за да си даваме шансове с Иван Костов. Общуваме нормално, чуваме се и се виждаме често”, заяви бившият външен министър Надежда Нейнски. По този начин тя засили подозренията около напускането й на СДС и връщането й при Командира. В национален ефир тя подкрепи Ваньо Шарков за лидер на СДС на вътрешнопартийните избори при сините днес. Д-р Шарков според евродепутатката притежавал ценни качества.

„Той е изключително работлив и намира общ език с хората. Раздава се в общуването с тях”, похвали съпартиеца си Нейнски. Бившата шефка на демократите не пожелала да се кандидатира не от страх или поради липса на самочувствие, а заради желанието си хора, развивали се в политиката, да дадат нов въздух на сините. Зад провала на СДС по време на прехода тя видя дългата ръка на Държавна сигурност.

„Категорично смятам, че сините хора в България трябва да се обединят в една политическа сила”,категорична е Нейнски.

„Сигурно има нещо в това дясно, та толкова битки се водят за него”, коментира Нейнски, визирайки Прошко Прошков и Меглена Кунева. „Всички те имат биография. Защо, когато са били в позиция, не са направили всички тези неща, за които говорят в момента”, нападна Кунева и хората около нея Надежда Нейнски. Кунева била в кабинета на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев, припомни евродепутатката. „Хора като Вълчев и Кунева станали "граждани", когато минали в опозиция, добави тя и го определи като политическо номадство”, констатира бившият външен министър. Според Нейнски СДС не трябва да става патерица на ГЕРБ.