Недим Генджев призна: Проклехме един главен прокурор и той стана неадекватен

Преди 7 години по искане на ДПС и Ахмед Емин, който се самоуби, бях задържан от главния прокурор Филчев. Затова обмислям дали да съдя държавата, каза Генджев

Бившият главен мюфтия Недим Генджев  призна, че произнесената вчера от него клетва срещу съдия Стефан Гроздев "не е прецедент и когато няма други начини, се прибягва и до Божието наказание".

"Стефан Гроздев се позова на едно фалшиво решение и въз основа на това регистрира главен мюфтия, който е нелегитимен, срещу подкуп. Наложи се да направим клетвата срещу този човек, защото използвахме досега всички възможни правни средства, за да коригираме това, но неуспешно", обясни нелепият за духовно лице акт Генджев.

Той уточни, че направеното в сряда "проклятие" е прилагано два или три пъти досега, но не каза срещу кого е било насочено, а само че "един главен прокурор изгуби адекватността си, а друг имаше големи проблеми" .

"Преди 7 години по искане на ДПС и Ахмед Емин, който се самоуби, бях задържан от главния прокурор Филчев. Затова обмислям дали да съдя държавата", каза Генджев, но отказа да потвърди, че именно срещу Филчев е използвана клетвата.

Бившият главен мюфтия съобщи, че прокуратурата проверява дали съдия Гроздев е взел подкуп от 350 000 евро, за да реши делото за мюфтийството в полза на противниците на Генджев.