Нинова пак го удари на див популизъм: На Бузлуджа ни събра гневът ни, че по улиците умират хора, защото болниците са закрити

Най-големият бич в България е бедността и неравенствата. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на традиционния митинг на левицата, който се проведе днес на Бузлуджа.

„Днес ни събра болката, че сме най-бедни в Европа и гневът ни, че по улиците умират хора, защото болниците са закрити“, заяви социалистът.

По думите й налице е крещяща несправедливост.
„Държавата ни се управлява от шайка, тази шайка пороби народа си, тази шайка си създаде правила и закони, които се оказаха безнаказани“, отсече Нинова.

Според нея всеки, който не е съгласен и критикува, е посочван за враг.
„На всеки такъв му се затваря устата. Народе, посегнаха на най-святото ни, на правото ни да мислим свободно, да говорим свободно, да имаме различно мнение и да бъдем хора с достойнство“, посочи тя.

Десетки хиляди социалисти от цялата страна се събраха на Историческата поляна под връх Бузлуджа. Днес се провежда традиционният събор на левицата под наслов „За по-добър живот – нашата кауза е България“.

Днешният събор е най-многобройният от 2005 г. насам. Между 20 и 50 000 социалисти се събраха на поляната. На върха са и млади социалисти от  Словения, Сърбия, Черна гора и     Румъния.