Нов бум на измами със свински грип и катастрофи в слушалката!

Телефонните измамници сътвориха нов "шедьовър" в опита си да изкарат пари от възрастни хора.

Мошениците звънят от указателя на "случайни" номера и искат до 5 000 лв. за свински грип. Престъпниците посочват случайни имена, каквото е схемата и досега, и преправят гласовете си под предлог, че носят маски. Вчера възрастна жена в столичния квартал без малко не изгоря с 4 500 лв., след като й беше подхвърлено, че неин племенник е със свински грип в "Пирогов". Пенсионерката обаче се усетила, че става въпрос за поредния случай на телефонна измама и звъннала на родителите на момчето, след като се усъмнила, че за подобни случаи в района приемат болните във ВМА. Нахалниците от ромски произход продължили с терора и се обадили отново, за да съобщят за катастрофа с джип на по-големия брат на "пострадалия". Единствено бързата намеса на двамата братя и на семейството им са предотвратили плащането на сумата, след като са се обадили преждевременно на съседи. Те моментално са звъннали на своята съседка и са я предупредили за измамата. За капак, мошениците са дошли под терасата на жертвата, за да я уведомят лично за двата "странни инцидента".

В същото време е излязъл съсед, който е осуетил опита за измама, а циганите са се разбягали без плячката. Те са поговорили с възрастната жена, която ги е разпитала от къде са. Вместо да й отговорят, ромите по "неведомите" пътища на Виваком са успели да блокират телефона. Възрастната жена разказа за Faktor.bg, че се е спасила, след като се сетила, че е пратила по-малкия си племенник за лекарства до джипито. Тя попитала измамника, какви лекарства й е купил, при което циганинът замръзнал на място и си тръгнал. 

Faktor.bg призовава всички хора, които получават анонимни сигнали с роднини, първо да позвънят, за да разберат какво точно се е случило, да спазват закона и да разберат какво се е случило. Доверието на мними полицаи, лекари и адвокати не е оправдание за неспазването на закона, а още по-малко - за гаранцията, че вашите близки са пострадали. Новата схема с "маски на устата" и свинския грип са поредната манипулация и опит да се спечелят лесни пари. Опитът да се прескочи системата е поредната лъжа, на която се разчита хората да се вържат. МВР на свой ред си слуша политици и прокурори и не дава пет пари за новите нагли докато разчиства партийните си сметки. Последните записи на Бойко Борисов и софийският прокурор Николай Кокинов са само част от отвратителната схема на ченгетата, която слуша всичко, само не и разговорите на измамниците.

П.П. Спазвайте правилата, за да не ви боли главата...