Орхан Исмаилов няма да бъде оттеглен от поста зам.-министър в МО

Валери Симеонов имал факти срещу него, но ще ги обяви когато му дойде времето

Корман Исмаилов от Народна партия "Свобода и достойнство" заяви, че срещу новия зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов няма нито аргумент.

"Има само в негова полза. Следете неговите действия и поведение – предполагам, че всички ще бъдете много доволни", прогнозира Исмаилов и заяви, че зам.-министърът няма да бъде оттеглен и няма сам да се оттегли от поста.

Напрежението около Орхан Исмаилов ескалира, след като от партията на Валери Симеонов от Патриотичния фронт обявиха, че ще оттеглят подкрепата си от кабинета, ако той остане зам.-министър на отбраната.

"Не Орхан Исмаилов, а други създават напрежението", коментира още Корман Исмалиов и допълни, че, според него, това е провокация. 

Депутатът обясни, че зам.-министърът е български гражданин с всички права и качества за поста.

Той съобщи, че новият зам.-министър не е членувал в ДПС, не е член и на НПСД. 

"Беше водач в Търговище от Реформаторския блок и се представи много добре", каза Исмаилов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък обяви, че новият зам.-министър е "35-годишен млад човек, цялата кариера на който е минала от комисия на комисия. 

"Подхвърлян е, използвайки влиянието на ДПС", твърди съпредседателят на Патриотичния фронт и добави, че разполага с факти срещу новия зам.-министър, ще ги обяви, "когато му дойде времето".

Валери Симеонов отново обясни, че ще обяви дали ще излезе от властта до 24 часа след среща с премиера Бойко Борисов и че трудно се взимат решения, които могат да съборят кабинета. 

"Ние сме отговорни хора, не сме цепкаджии. Но от друга страна, не можем да отстъпим от обещанията пред избирателите си", каза лидерът на НФСБ.

Той обаче уточни, че това е позиция на неговата партия, а не на Патриотичния фронт. Обща позиция на Патриотите все още няма.

Симеонов попита и защо "Атака" не подкрепя недоволството на Патриотичния фронт срещу Орхан Исмаилов.