Отново ремонтират ремонтирана част на "Дондуков"

В момента са извадени част от паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място изглежда се поставят решетки за отводнителни канали

Отново се ремонтира ремонтирана вече част от столичния булевард „Дондуков“. Ремонтните дейности са на същото място, където бяха и преди 20 дни, на 4 ноември - в отсечката между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“. Този път, обаче, не се пренареждат паветата по самия булевард, по който движението въври с пълна пара, а на велоалеята. Самата велоалея все още не е пусната за движение, но беше напълно готова още в средата на септември, както и цялата част от Министерски съвет до кръстовището с улица „Г.С. Раковски“.
 
В момента са извадени част от паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място изглежда се поставят решетки за отводнителни канали. В същото време останалите части от велоалеята, които са в района на бившия Партиен дом, в момента се почистват ударно и се подготвят за пускане.

Реконструкцията на бул. „ Дондуков“ започна на 3 юли. Ремонтът включваше подмяна на тротоарната настилка, релсовия път, паважната настилка, тръбна мрежа, контактна мрежа.

На 4 ноември, събота, т.е. повече от месец и половина, след като движението по булеварда в района от Министерски съвет до улица "Г.С.Раковски" беше факт и настилката от павета бе наредена, се наложи нейното поправяне. Става дума за отсечката на „Дондуков“ между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“. Движението там беше преградено и майстори пренареждаха отново паветата, които бяха поставени съвсем наскоро.

Заместник-кметът Евгени Крусев заяви на 7 ноември, че ремонтът на бул. „Дондуков“ още не е приключил.

Евгени Крусев увери тогава още, че всички санкции, които могат да бъдат наложени и, които са констатирани от надзора, ще бъдат наложени и ще бъдат приспаднати от плащането към фирмата-изпълнител на строежа.