Пътят Сливен – Карнобат блокиран от автомобили

Колона от автомобили се е образувала по целия близо 60-километров участък от Сливен до Карнобат. За това предупреждават от Пътна полиция – Сливен, а изключително интензивно е движението по целия главен път София – Бургас. Причина за тежкия трафик са многото семейства, тръгнали през почивните дни към морето.

В района на Петолъчката са се образували и задръствания, движението става бавно, а на шофьорите се налага и да спират, за да се изтегли колоната от пътуващи към морето.  Въпреки това обаче от КАТ съобщават, че на територията на област Сливен няма регистрирани катастрофи или други пътни инциденти. 

Заради строителството на участък от автомагистрала „Тракия” до Хаджидимитрово е направена промяна в организацията на движение. На кръстовището на изхода за Сливен и на това за Веселиново с предимство не са излизащите от Ямбол, а слезлите от магистралата. На кръстовището за Сливен са поставени неравности, полицейски екипи дежурят денонощно, за да регулират движението. Преминаването през Петолъчката остава транзитно. Не се позволява спиране и слизане на хора от пътуващите автомобили.

Ограничението е в сила до окончателното обезопасяване на района. Екипи на Пътна полиция следят за нередности в района на Петолъчката, Нова Загора, Коньовски завой и до село Трапоклово. Стационарни камери са разположени по пътищата край селата Подслон и Съдиево, както и на изхода на Нова Загора в посока София. 

От днес се забранява и движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона, при температура над 35° между 13 и 23 ч. При официална забрана камионите ще трябва да изчакват извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението.

Изключение ще правят само ТИР-овете, превозващи развалящи се хранителни продукти, както и тези, които пренасят живи животни.

От АПИ съобщиха още, че се забранява целогодишно движението на превозни средства с животинска тяга по автомагистралите, първокласната пътища и тези с европейска номерация.

Забраната ще отпадне при температури по-ниски от 35 градуса за 10-дневен период, но не по-рано от 01.09.2012 г.