Погнаха барове и еротик клубове в Боровец

Полицията организира тази нощ хайки в стриптийз барове в курорта Боровец, съобщиха от МВР- София. 

Заповед за провеждането на операцията е дадена от главния секретар на МВР гл. комисар Калин Георгиев.

От 22:00 до 6:00 часа сутринта тази са били проверени нощни питейни заведенияу, основно еротик- клубове и нощни барове, като униформените са следели за разпространение на наркотици, проституция, контрабандни и безакцизни стоки, както и насилие. Част от  проверките са били насочени към откриването на криминално проявени или издирвани лица.

В хода на операцията са проверени 9 обекта и общо 85 лица. На 22-годишният В.С., барман в денс-клуб в курорта, е бил съставен акт за допускане на непълнолетни лица в заведението след 22 часа. Санкция е понесъл и 26-годишният Н.И. който е охрана на нощен бар. Той е представил на проверяващите повредена лична карта, което е в разрез със закона за българските лични документи.

Пред същото заведение е бил хваната и 20-годишна девойка от Бургас, която е имала в загъната салфетка 1 грам трева. Момичето не е имало регистрирани криминални прояви. Впоследствие при проверка на апартамента, в който е отседнала заедно с 24-годишната си приятелка С.В. от Плевен, също непозната до момента за полицията, е открит свит джойнт. Наркотиците с общо тегло около 1,2 грама са иззети от полицията, след като девойките са го предали доброволно.

Стриктни проверки е имало и във фирмите, обезпечаващи сигурността в Боровец. Сред гардовете са установени и криминално проявени лица. Предстои допълнителна проверка на дейността на фирмите. В хода на акцията не са открити лица, обявени за общодържавно издирване.