Проф. Пантев: В нашата история всички коалиции са завършвали с провал

Крайно непривлекателно и отблъскващо изглежда новия български парламент, има огромна пропаст между партиите, сега всяка една от тях са държи като мачо, но ще бъде много комично, ако след време се прегърнат. С любопитство и тревога очаквам какво точно ще се случи. Това обяви по Би Ти Ви дългогодишният бивш депутат проф. Андрей Пантев.

 

Той призна, че не е бил отстранен от кандидат-депутатските листи, но не е бил и поканен. Пантев направи анализ от гледна точка на историята, че досега всички коалиционни български правителства са се проваляли. Той обаче е убеден, че освен партиите, вина за състоянието, в което се намират те, носи електората. 

Като те избират хора, които говорят на тежък диалект, естествено е и  изборът им да е такъв. Това са суровите реалности, посочи професорът.

Според него при демокрацията се случва така, че гласът на един неграмотен селянин тежи точно толкова, колкото и на възвишения Валери Петров. 

Професорът прогнозира, че в историята ще остане и ще се започни образа на Бойко като успешен и харизматичен. Станишев пък ще остане с това, че изглежда прекалено интелигентен, за да е добър. Трябва му бруталитет, за да бъде по-истински.