Пускат кръстовището при Семинарията

То бе официално открито от Фандъкова и Борисов

Новоизграденото кръстовище на две нива при Семинарията в София е готово и от днес влиза в експлоатация, съобщи Дарик радио. Ремонтът на важния пътен възел, където задръстванията бяха невъобразими, приключи 2 дни по-рано от предвидения срок. „Умни” светофари, командвани от компютърна система, ще регулират движението на това невралгично място.

Строежът на кръстовището започна през октомври 2013 г. 9 месеца по-късно, след няколко пълни спирания на трафика в този район, естакадата и съпътстващата я инфраструктура са изградени. Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че предстои да се дооформят тротоарите и шумоизолиращата стена.

Последните два етапа от проекта, чиято цена е 13,5 млн.лв., предвиждат изграждане на нова връзка между бул. "Никола Вапцаров" и ул. "Сребърна", както и разширяване на бул. "Черни връх". Целта е натовареният трафик от центъра на столицата да се насочи към периферията й, каза заместник-кметът по транспорта Любомир Христов. Връзката на бул. "Никола Вапцаров" с ул. "Сребърна" е по трасето, което минава зад болница "Токуда". Така ще се осигури пряка връзка за автомобилите до кръстовището с бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна". Предстои разширението на бул. "Черни връх" до Околовръстния път.