Р. Кънев: Не виждам кой може да вдигне доверието в банковата система

Не е важно, че председателят на Фонда за гарантиране на влоговете е подал оставка, важно е кой ще е след това, смята Радан Кънев

В момента не виждам на кой може да вдигне доверието в банковата система. Ние нямаме кандидати, но трябва много силна фигура. Доверието вече няма да откъде да го вземем, трябва публичен конкурс с ясни критерии, не за да паснат на някого. Не може да търсим позиция за човека. Докато търсим място за човека сме загубени. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в ефира на Нова Тв.

„Не ми харесаха изказванията на Каролев. Не сме вече в позиция да се борим да влезем във властта. Икономиката тръгва нагоре и не може да бъде прекършена. Лидерството на блока не е права, единството е отговорност”, това заяви депутатът по повод назначението на Божидар Лукарски.

Имах сериозни разговори с някои от Патриотични я фронт. При нас няма кандидати от отделните партии. Орхан е с изключителна визитка за тази позиция, той е безпартиен. Не виждаме грях освен турското му име. Дали сме гаранция, че изолираме ДПС, не означава, че изолираме турците. Има хора, които отговарят на изисквания. По този начин той коментира назначението на Орхан Исмаилов. Кънев беше категоричен, че трябва отговорно да влезем във фона на цяла Европа и би защитил въпросната кандидатура.