Р.Петков: С действията си Атака скъсява живота на кабинета

С такива действия "Атака" скъсява живота на правителството. Това каза пред Фокус бившият депутат от БСП Румен Петков, сега областен председател на БСП – Плевен, който още в понеделник вечерта коментара хулиганското поведение на лидера на "Атака" Волен Сидеров на варненското летище.

Бившият вътрешен министър припомни, че многократно е казвал, че не правителството, а подкрепящите го партии са основният проблем. И като основен проблем той разбира липсата на диалог, в който не виждана какво основание "Атака" би могла да участва. 

За съжаление, с това си действие повечето депутати от "Атака" само показват, че политическите партии в парламента са проблемът. И аз мисля, че с такива действия "Атака" скъсява живота на правителството. С такива действия, тя води до нетърпимост у нормалните и интелигентни граждани, посочи Петков.

По думите му диалог трябва да се търси с всички, с изключение на "Атака". Диалог трябва да се търси в името на националния консенсус, в определянето на приоритетите пред държавата в тази изключително кризисна и политически кризисна обстановка, в която работи правителството, за да може да се постигне едно успокоение и да може институциите да работят нормално, каза още Румен Петков.