Радан сменя екипа за преговори, иска лидерска среща

"И теменужките изсъхнаха от срам", коментират поведението на лидера в социалната мрежа

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пусна във Facebook отговор по повод нарочната позиция на преговорния екип на ГЕРБ. В нея той приветства решението на партията на ГЕРБ да преосмисли прекратяването на преговорите и споделя, че може би е разумно лидерите на РБ да преговарят с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Радвам се, че ГЕРБ са преосмислили прекратяването на преговорите. Това е разумната и отговорна позиция, написа във Facebook лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"След получаване на покана от страна на ГЕРБ, Председателството на РБ ще определи екип за преговори, на основата на взаимност и равнопоставеност. Може би действително е разумно да преговарят лидерите на РБ с Председателя и ръководството на ГЕРБ.

Съставянето на реформаторски кабинет е необходимо не за нас или ГЕРБ, а за възстановяване на законността и стопанското развитие на страната ни“, написа Кънев в социалната мрежа.

След като сутринта по телевизията бившият говорител на блока директно обвини ГЕРБ , че са нагласили провала на преговорите, от преговорния екип на партията на Бойко Борисов го посъветваха да мери приказките си, на които не е присъствал, и вместо да обикаля по телевизиите, да дойде на преговори.

„След получаване на покана от страна на ГЕРБ, Председателството на РБ ще определи екип за преговори, на основата на взаимност и равнопоставеност.