Росен Петров: МВР трябва да се изчисти из корен

Според бившия телевизионен водещ в момента българският полицай чувства, че няма какво да губи

„МВР трябва да се изчисти из корен. Полицаят няма какво да губи в момента, той не чувства, че има престижна професия, хората не изпитват уважение към полицията. Сигурен съм, че по веригата има отчитане и нагоре". По този начин Росен Петров, който отскоро е депутат, коментира в ефира на Нова заснетия наскоро случай с рушвет от 20 лв.

"Ако полицаите усетят натиск няма да взимат рушвети", смята той. Според него трябва да има инструкция на МВР, в която да се опише как точно се спира кола на пътя. "Във всяка полицейска кола може да се монтира камера", заяви Росен Петров.

От друга страна депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро смята, че това е нелогично. "Не трябва да смятаме, че сегашният вътрешен министър е виновен за всички проблеми, които 50 хил. души персонал могат да създадат във времето или са създали до момента, но не е логично навсякъде да се раздадат камери".

Той разказа, че по време на изборите е спрян от служител на Пътна полиция. "Пристига един и започва: "Или 20 лева ще ми дадеш или фиш или акт". Казах, че пари няма да дам и, че няма да се призная за виновен за нещо, което не съм извършил. Съставиха ми акт, на който аз написах отдолу "Акт ще платя, но рушвети няма да давам", обясни той. Това беше служебно пътуване с кола на Министерски съвет", уточни Димитров и заяви, че има трима свидетели.