Румен Христов: Добре е за десницата, че Корнелия Нинова се отказа от оставката си

Лидерът на БСП е много шумен, много заядлив, сплотява нашите редици

Поведението на г-жа Нинова винаги е било странно, тя въведе нова мода в обществение живот - на истеризирането, на ръба на истерията. На два избора подред се доказва, че това не работи - опитът да се създава революционна обстановка с говорене на границата на обидата, е смешен. Това, което се случи, е естественият завършек на този фарс - трагикомедия. Така Карлос Контрера от ВМРО обобщи в "Беновска пита" на Канал 3 случилото се на днешния 49-ти конгрес на БСП, на който подалата оставка Корнелия Нинова я оттегли.
 
"Виждате, че след всички помпозни заявки за промяна - социалистите обичат да се занимават най-вече със себе си, няма индикация, че тази промяна ще стане. Ще им бъде много трудно да се върнат към нормалността.
 
Кой ще го направи? С риск да звучим трагично, отговорът на въпроса ви е - никой. БСП занимава със собствените си драми цялото общество, а това е контрапродуктивно", посочи Карлос Контрера.
 
Председателят на СДС Румен Христов изтъкна, че на конгреса "нищо не се случи - де факто не можах да разбера имаме ли или нямаме оставка". И констатира, че сегашната ситуация в соцпартията устройва десните сили.
Румен Христов в "Беновска пита"
 
"От друга страна това е добре на десницата, защото лидерът на БСП е много шумен, много заядлив, който сплотява редиците. България има по-голяма нужда от дясно управление: нека не останат по-дълго в опозиция, това е добре за България!", пожела си лидерът на СДС.
 
И той, и Карлос Контрера отбелязаха, че СДС и ВМРО, макар да нямат официално коалиционно споразумение, работят добре по места и имат много малко различия. "В интерес на истината в столичния общински съвет със съветниците от СДС доста добре работим, имаме малко различия с тях", каза Контрера. Румен Христов подкрепи думите му: "И в по-малки общини имаме добри взаимоотношения, например с ВМРО сме били дори коалиция навремето".
 
За задаващите се през есента местни избори СДС, който се яви в обща листа с ГЕРБ на майските евроизбори, Румен Христов заяви, че на петъчния Национален съвет "обсъждахме как да се явим. Имаме решение, че нашите структури имат пълна автономия (за коалиране) по места, без БСП, ДПС и крайни националисти". И предположи, че на много места СДС вероятно ще постигне съгласие за съвместни действия с ГЕРБ. "Вероятно ще се търси обединение на десните срещу левите формации, блоково гласуване през есента вероятно ще се получи", прогнозира лидерът на СДС.
 
Карлос Контрера твърдо обяви, че ВМРО ще издигне свой кандидат за кмет на София през есента. "Със сигурност ще издигнем кандидат за кмет на София - не съществува коалиция ГЕРБ-ВМРО за кмет на София", подчерта той.