Румен Радев отново саботира НАТО и материализира плана Решетников

Президентът се изяви открито като лобист на руските енергийни проекти, наричайки ги безочливо „български национален интерес“, посочи още бившият военен министър

Николай Ненчев

Николай Ненчев

За пореден път президентът Румен Радев саботира евроатлантическия избор на България и действа в полза на руските интереси. 

Близо 15 години след присъединяването на България към НАТО и преди навършването на 70-годишнината от основаването на Алианса Румен Радев работи упорито, за да разруши единството на съюзниците и така да обслужи стратегията на Путин за отслабване и разбиване на НАТО. 

Този път проруският ни президент Румен Радев атакува единството на държавите по Източния фланг на НАТО - най-застрашеното и най-уязвимото звено на Алианса в рамките на руската хибридна война! 

С изключителна безцеремонност и цинизъм на зависим руски слуга днес Румен Радев си е позволил да атакува единството на срещата на страните от Източния фланг на НАТО във формат Б9, като отново е заел открита и настойчива прокремълска позиция. 

С цинично самочувствие Радев е казал пред журналисти, цитиран от медиите, че при подготовката на срещата на Б9 е установил, че предварително изготвеният проект на декларация застрашавал важни инфраструктурни проекти и затова е направил необходимото "проблемните текстове" да отпаднат. Не се уточняват проектите, но най-вероятно става дума за руските "Северен поток-2" и "Турски поток", които целят Европа и България да бъдат поставени в още по-силна зависимост от Кремъл и за които потребителите на енергия тепърва ще плащат скъпо, ако бъдат осъществени. 

Радев е заявил също, че очаква правителството да "материализира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България, а не да ставаме заложник на чужди интереси." С тези си думи Радев за пореден път доказа ясно, че чрез него се материализира именно планът "Решетников" за подчиняването на България на руските имперски интереси. 
С действията си Румен Радев се изяви открито като лобист на руските енергийни проекти, наричайки ги безочливо „български национален интерес“, като ги противопоставя на интересите на България, Европа и свободния свят. 

Не за първи път Радев се опитва да защитава руски интереси в НАТО и в ЕС! 

Позволил си е освен това да говори, че инициативата Б9 се е отдалечила от замисъла си и дори създавала рискове за интересите на деветте държави, които участват в нея. 
Рискове за държавите създава не Б9, а именно Румен Радев, който вече е доказан слуга на режима в Кремъл. Той се проявява като оръжие на Путин, Решетников, Дугин и руските олигарси за разбиване на ЕС и НАТО. 

Радев вече демонстрира нееднократно, че изпълнява замисъла на плана "Решетников" и с последните си действия доказа, че е „инвестиция с висока възвръщаемост“ за Кремъл. 
Това е родоотстъпна дейност, на която ние, българските демократи, трябва да се противопоставим. 

Ние сме наследници на хора, мечтали и работили за правото на България да е част от демократичния свят, и предателствата на Радев не могат да ни разколебаят! 
Тепърва предстои тежката битка за бъдещето на България като европейска държава, обединена около споделените евроатлантически ценности!