Руското посолство се извини, че техен автомобил гази пътните закони в София

Дипломатическият автомобил рецедивист

Дипломатическият автомобил рецедивист

Руското посолство се извини, че техен автомобил червена "Мазда", с регистрационен дипломатически номер C6839 е засичан многократно от софиянци да нарушава пътните закони в столицата(виж ТУК, б.р.). Сигналите с грубиете нарушения бяха качени на платформата "Гражданите", които са ги препратили и до дипломатическата мисия. От посолството на Руската федерация се оправдават, че нарушенията са заради болен пациент, невнимание, бързане за среща с министър. За подобни нарушения всеки шофьор би отнесъл сериозни глоби, но въпреки сигналите от КАТ не са реагирали.
Ето и отговорите на руската мисия, които „Гражданите предоставиха на Faktor.bg:

Здравейте, От името на Посолството бихме искали да помолим за извинение. Лекарят ни нямаше време да паркира колата правилно, защото бързаше да достави пациента при лекаря в «Токуда». Пожелаваме Ви приятен ден. С уважение, Пресслужба на Посолството (сигнал: https://grajdanite.bg/signals/2725a750-2049-11e7-9bb9-697420d76922)
Здравейте, От името на Посолството бихме искали да помолим за извинение. Един от сътрудниците ни наистина е нарушил правилата за паркиране, ще го предупредим да не прави така повече. Пожелаваме Ви приятен ден. С уважение, Пресслужба на Посолството (за сигнал: https://grajdanite.bg/signals/59ac3b60-21e0-11e7-b80e-dff2e10a9156)
Здравейте, От името на Посолството бихме искали да помолим за извинение. Един от сътрудниците ни е бързал за среща между министрите на спорта на нашите страни, връщайки се от друго мероприятие, и до Гранд хотела е нямало места за паркиране. Извънредно е – няма да прави повече така, обещал е. Пожелаваме Ви приятен ден. С уважение, Пресслужба на Посолството (за сигнал: https://grajdanite.bg/signals/LgoCnS3wDY)