СБЖ: Много е тъжно, когато политици съдят медии

Снежана Тодорова

Снежана Тодорова

Подозрение, че журналистите от "Поглед.инфо" са били "използвани" от една политическа група в БСП в битката срещу политическото ръководство на БСП изрази председателят на СБЖ Снежана Тодорова пред Телевизия "Европа" в интервю за Георги Коритаров.

По думите и, тя научила от медиите и била "изумена" от факта, че председателят на партията Корнелия Нинова и нейният заместник Кирил Добрев са завели дела срещу медията с обща стойност на исковете им 220 хиляди лева.

"Разговарях с колеги от леви издания и те предполагат, че това е възможно, аз като председател съм длъжна да проуча дали това е така, за да заема позиция и СБЖ да излезе с официална позиция", каза тя.

Без да го изрече директно, Тодорова даде да се разбере, че дори съществуват "подозрения", че на журналистите от "Поглед. инфо" е заплатено от тази вътрешно-партийна опозиция.

Тя разказа, че се е опитала да се срещне с Корнелия Нинова преди половин година, за да коментира с нея забавянето на заплащането на журналистите от вестник "Дума", но не е получила никакъв отговор.

"Медиите и журналистите категорично не трябва да бъдат съдени заради свои менния", смята председателят на СБЖ.

По думите и, претенциите на двамата политици от БСП, че публикациите на "Поглед.инфо" са ги разстроили, пречат им да спят и съответно да не могат да вършат добре работата си", звучат "много неубедително".

"Много е тъжно, когато политици съдят медии", заяви Тодорова, но многократно повтори, че случаят "трябва да бъде проучен много внимателно".

Тя съобщи, че и предстои среща с ръководството на "Поглед.инфа", имала "желание" да се срещне и с "хората, подали жалбите", визирайки Нинова и Добрев.

Тодорова се ангажира официална позиция на СБЖ да имав началото на следващата седмица.