СДОТО слушало 875 телефона без разрешение

875 телефонни номера, за които не е имало разрешение за подслушване, са намерени в работните тефтери на служителите на СДОТО.

Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров преди началото на днешното редовно заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).

"Прегледани са най-сетне всички работни тефтери на всички оператори на мобилни станции в СДОТО, това е къртовски труд. Къртовски труд е в момента да се установи кои са абонатите на телефоните, по които е работено и за които няма издадено разрешение, каза прокурор номер едно.

В момента чакаме да разберем кои са 875 лица, чиито телефонни номера фигурират в бележниците, но за тях няма разрешение", заяви главният прокурор. 

Пред журналисти обвинител номер едно припомни, че бившият вътрешен министър  Цветан Цветанов е подсъдим по това дело, по другото дело продължава активно разследване. Що се отнася до обстоятелствата, при които загина експертът по делото срещу Цветанов и съмненията, че  не е загинал случайно, трябва да бъдат доказани с конкретни факти, а такива факти за момента липсват, посочи Цацаров..

"Продължава активно разследването, прокуратурата прави всичко възможно да замести експерта Евгений Николов - един човек, който беше изключително компетентен и много добър като човек и учен, но не можа да направи заради инцидента, в който загина", уточни още главният прокурор.

Сотир Цацаров обясни още, че до месец ще има обвинение по случая с бюлетините, намерени в печатницата в Костинброд.