СГС иска Румъния да се споразумее с Италия за Брендо

Софийски градски съд (СГС) не даде ход на делото за екстрадиция на Евелин Банев в Румъния,  която също иска Брендо за временно пребиваване. Според магистратите било  безпредметно това да се прави.

 

Припомняме, че соченият аз кокаиновият бос е в Италия Евелин Банев,  срещу когото и там  тече дело, е с повдигнато обвинение и в северната ни съседка за трафик на дрога. Вече стана ясно, че до юли 2013 г. Банев няма да е "на разположение" на българските власти.

 

След кратко съдебно съвещание градските съдии препоръчаха на румънските власти да изготвят споразумение с италианските власти за реда и условията, при които италианските власти са склонни да осигурят Брендо на Румъния преди края на юли 2013 г.

Освен това съдът препоръчва властите в северната ни съседка да договорят с италианците разноските за предаването на Брендо, тъй като българската държава не може да поеме тези разноски, съгласно законовите разпоредени и европейската заповед за арест.

СГС даде срок от 45 дни на Румъния да постигна споразумение с Италия за предаването на Евелин Банев Брендо. Стана ясно, че най-ранната дата за предаване на Брендо на Румъния без споразумение с италианските власти е 1 август 2013 година.