Сидеров: Пеевски можеше да е добър шеф на ДАНС!!!

От Делян Пеевски можеше да стане и добър шеф на ДАНС, това  обяви в студиото на bТВ лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Той се усука и отказа да даде еднозначна оценка за избора на Пеевски за директор на Агенцията, като уточни, че нещата не са нито черни, нито бели. Сидерв не знаел дали медийният магнат не става за шеф на ДАНС. Трябва да даваме шанс на всеки за реализация. В България няма толкова много кадри, поучително заключи партньора на БСП и ДПС в парламента.

Представящият се за националист Волен Сидеров бе категоричен, че за 100-те си дни управление Орешарски е допуснало голяма грешка като не е направило отчет и ревизия за работата на правителството на Борисов и на Марин Райков.

Попитах го защо тази тема липсва в отчета, а Орешарски не ми отговори, може би обърканост, а защо не и съглашателство. Като гледам цялата администрация си е на ГЕРБ, а правителството я пази, посочи Сидеров.

Той даде на Орешарски за пример премиера на Унгария Орбан и настоя да следваме примера му на скъсване с МВФ и с колониалните фирми.

Правителството работеше 100 дни в ситуация на истерия. Щом ГЕРБ влезнаха в пленарна зала и протестиращи пред парламента вече ги няма. Това доказва, че ГЕРБ стоят зад това напрежение. Протестите бяха запалени по един изкуствен начин, там е имало намеса на американци и външни режисьори. Трудно се доказват, но фактите са си факти. Аз и колегите ми бяхме обект на агресия от протестиращите, и ние бяхме агресивни към тях, защото ни замеряха с камъни. Те са терористи, но тази агресия беше изкуствено запалена. Ние не стоим зад това правителство, то щеше да бъде избрано и без нас, с гласовете на ГЕРБ, а защо да го проваляме, заради кефа на Борисов. Нашите избиратели разбират добре, аз подкрепих кабинета, гласувах държавнически, разкри позициите си Сидеров.

„Атака” са недоволни и от министър Цветлин Йовчев.

Да вземе мерки и да изчисти тези служители от МВР, които са подслушвали. Той като че ли се страхува да разбърка система на МВР. Тези, които са ни подслушвали сега си стоят кротко на тъмничко и сигурно пак ще ни подслушват, искам такова разбъркване в системата, че повече това да не се случва, настоява Сидеров.

Той обеща скоро време интересни разкрития от комисията по корупция в парламента. Вече имало постъпили много сигнали. Няколко са срещу Росен Плевнелиев и срещу Фандъкова, каза още националистът.