Симпатизанти потеглиха с влакове и автобуси за митингите в Пловдив и София

От сутринта хиляди симпатизанти на двете най-големи политически партии у нас - БСП и ГЕРБ,  потеглиха с автобуси и влакове от цялата страна, за да ги подкрепят на протестните митинги в София и Пловдив.

Благоевград е един от центровете, от където десетки граждани се отправиха на митингите в подкрепа на ГЕРБ и БСП. Автобусите тръгнаха от спирката на градския транспорт на Младежки дом Благоевград. Очаква се голяма част от гражданите да се присъединят към организирания от ГЕРБ митинг за оставка на правителството в Пловдив. Други жители на Благоевград отпътуваха с организиран транспорт и за митинга на БСП в подкрепа на правителството под надслов "Да" на свободата, "не" на омразата" в София.

Около 1000 членове и симпатизанти на ГЕРБ от Бургас ще участват в протеста срещу правителството, който ще се проведе в Пловдив, каза областният лидер на партията и депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев. Той допълни, че към Пловдив пътуват и кметове избрани от ГЕРБ, тъй като там ще имат среща. Според Бойчев крайно време е да изразят гражданската си позиция. Той бе категоричен, че никой не е каран насила да участва в проявата.

14 вагона със симпатизанти и членове на ДПС са отпътували през нощта за София, става ясно от информацията на ж.п. гара Бургас.

Влакът е потеглил в 03:10 часа през нощта от гарата в Бургас и се очаква да пристигне в 11:00 часа в София. Влакът е организиран само за членове и симпатизанти на ДПС. Други пътници не са били допуснати.

След като вчера от ПП ГЕРБ съобщиха, че днес ще се проведе митинг в Пловдив, а от БСП заявиха, че събират подкрепящите правителството в София, от общините въведоха ограничения в маршрутите за автомобили и градски транспорт.

В Пловдив се затварят

двете платна на бул."Цар Борис III Обединител" в участъка от бул."Шести септември" до кръстовището с бул."Христо Ботев" от 10:00 до 15:00 ч.

Маршрутите на автобусни линии с номера 1, 4, 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93, 99 от вътрешноградския транспорт се променят.

С нормална интензивност за съботната сутрин се осъществява движението в Пловдив. Към този час колони от автомобили не се образуват.