Сини чиновници празнуваха рожден ден без лидерите си

Сътресенията, разцепленията и оставките не попречиха на СДС да отпразнува своята 23-годишнина от създаването си.  

Снощи гости на празника на синята партията, представена от новото й ръководство и лидера й Емил Кабаиванов,  бяха политическите наследници на 20-тина души, които на 7 декември 1989 г. в заседателната зала на Института по социология в София създадоха коалицията СДС. Някои от основателите вече не са между живите, а други -  основаха свои партии. 

Настоящият лидер Емил Кабаиванов посрещна гостите в зала 10 на НДК. Сред тях се открояваха и някои от емблематичните за СДС лица, като доктор Константин Тренчев, Александър Йорданов, Йордан Василев, бившите сини кметове на столицата Александър Янчулев и Стефан Софиянски, Евгений Бакърджиев, ексдепутатът Стоян Райчевски, кандидатът за президент Румен Христов и други. Отсъствието обаче на други емблематични личности, като Иван Костов, Надежда Михайлова... е сигурен знак, че тези лидери нямат нищо общо с днешното СДС на “Раковски” 134, а от синята партия е останала само абревиатурата, лишено от съдържание.

Поздравления към “рождениците” отправиха кметът на София Йорданка Фандъкова и лидерът на „Гергьовден” Любен Дилов-син.

Вечерта завърши с огромна торта, разрязана от Емил Кабаиванов и разпределена между присъстващите членове и симпатизанти.