Скандално: След 29 години Станишев се извини за Възродителния процес

29 години след позорния Възродителен процес и смяната на имената на българските турци, днес показно лидерът на БСП, наследник на палачите на мюсюлманите в България, поиска извинение от председателя на ДПС Лютви Местан за историческата вина, която носи неговата партия.

По време на днешния митинг, организиран в подкрепа на правителството на Пламен орешарски от социалистите и ДПС, соцлидера се обърна с думите към своите партньори:

БСП има историческа вина за Възродителния процес и смяната на имената, за което искам да се извиня на българските турци. Но по-важното е, че сега сме тук заедно, отсече соцлидерът, след което последва ръкостискане и целувка по бузата от страна на лидера на ДПС Лютви Местан.

Ако Станишев е искрен в своите извинения към сънародниците ни - българските турци, то нека да поиска от главния прокурор да извади незабавно делото за Възродителния процес и го върне отново в съдебна фаза. Защото много от преките виновници за убийствата и издевателствата над тези хора са все още в партията му БСП.

Открит обаче остава въпросът -  кога Станишев и БСП ще се извинят и на всички българи и техните наследници, които бяха репресирани по времето на комунизма.