Слави Бинев влезе в капана на семейство Григорови

Евродепутатът Слави Бинев беше на ръба да се развика на журналиста Асен Григоров и съпругата му Сибина в ефир в края на сутрешния им блок в БНТ1.

Джудистът получи право на отговор, след като с отворено писмо държавната медия осъди протеста му пред сградата на "Сан Стефано" 29, но отново беше изваден извън релси. В началото на предаването разговорът започна любезно. Бинев обаче не предполагаше какво му бяха подготвили Григорови. Архонтът се стресна тотално, когато Асен Григоров му предложи да покаже снимки на хвърлени плакати в градинките. Водещите му припомниха информацията на БНР, че е имало организирани автобуси и митингът му е бил корпоративен. Евродепутатът започна да се смее и отрече да е плащал на ромите и пенсионерите, които преобладаваха на двата протеста. Пред репортер на Faktor.bg обаче възрастна жена от Видин тогава призна, че е получила кифла с мармалад и минерална вода. Транспортът й до София пък бил подсигурен от местен пенсионерски клуб под претекст, че се организира безплатна екскурзия.

По повод нападките срещу правителството от страна на Бинев, Сибина Кръстева му припомни, че Бойко Борисов е легитимно избран премиер и всичко ще се реши на изборите догодина. Архонтът тотално се изложи, когато обърка църковния устав и нарече каноничния закон "църковен кодекс". През цялото време бившият собственик на чалга кръчмата "Биад" се опита да използва телевизията за пропаганда срещу ГЕРБ. Архонтът пробва да вземе инициативата и да надговори водещите, но в крайна сметка Григорови го порязаха и не допуснаха да се появи пяна по устата на архонта, както избухна на протестите си пред БНТ и СБЖ.