След Мая Манолова и Корнелия Нинова се готви за лидерска битка

Идеята й е да промени партията си отвътре

Приемам номинациите за председател на БСП. Ще участвам в това състезание докрай , без самоотводи и договорки в последния момент. Това съобщение на Корнелия Нинова бе разпространено до медиите от пресцентъра на БСП.

Нинова подчертава, че ако бъде избрана, ще се постарае да промени БСП отвътре. Тя възнамерява да постави на друга основа коалиционните отношения и ще разговаря разумно и с аргументи с всички партии и граждански движения.

БСП-функционерката ще работи за идейната чистота и организационната промяна на партията си, възлагайки повече права и задължения на местните структури, понеже те осъществяват прекия контакт с хората. Вместо кариеристи и ласкатели, ще търси професионалисти и естествени авторитети, чието мнение тежи. Обещава да включи в екипа си и онези, които мислят различно от нея. Би променила изцяло стила на работа и общуване вътре в БСП и между БСП и другите. „Да слезем от джиповете,да излезем от лъскавите костюми, без високомерие да влезем в селската кръчма, в махалите в планината и да говорим, като гледаме в очите”, призовава тя.

Нинова ще инициира разговор с всички политически и граждански субекти, с всички институции за дългосрочно и устойчиво национално съгласие по 4 теми: демографският срив, здравеопазването, образованието и земеделието.