След президента Цветанов скастри и съветника му

Не е коректно от страна на Цветелин Йовчев да твърди, че  държавата има проблеми с националната сигурност. Така вътрешният министър Цветан Цветанов скастри остро в ефира на БНТ днес съветника на президент по проблемите на сигурността и екс шеф на ДАНС. Изявлението Йовчев направи преди време след атентата на бургаското летище. Гака след изявлението на Росен Плевнелиев, за уволнението на съдия Мирослава Тодорова, вътрешния министър размаха пръст и на съветника му.

МВР разполага с категорични данни, че терористичният акт на бургаското летище е подготвен извън територията на България. Полагаме максимални усилия да разкрием участниците в този атентат. Има и други хора, които са съдействали в подготовката и реализирането на терористичния акт, но информацията е оперативна и не може да бъде  обявявана на този етап. Това съобщи още от ефира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

Има и оперативни данни за предполагаемите версии, свързани с извършителите, като нашите служби работят в пълен синхрон със службите по света. Целта е да се стигне докрай в разкриването на всичко, свързано с атентата, посочи още министърът.

Той призова да не се всява паника, а МВР полага максимални усилия всички да спим спокойно. След атентата са се обадили много хора и това също натоварва с много работа  спецовете по тероризъм, защото всеки сигнал трябва да бъде проверен. Шефът на МВР благодари за всички получени сведения във връзка с терористичния акт и увери, че във всяко едно престъпление всеки гражданин може да бъде полезен за неговото разкриване.