Смъртта и Големия Шоп убили мъж в Люлин

Столични полицаи разкриха жестоко убийство в квартал „Люлин". За престъплението са задържани криминално проявените Светльо Смъртта и Големия Шоп, съобщават от  МВР.

На 27 юли около 20:50 часа в Девето районно бил получен сигнал за мъж в безпомощно състояние в столичния квартал „Люлин". На място веднага били изпратени автопатрул и екип на Бърза помощ, които констатирали смъртта на столичанина. Установена е самоличността му - М.М. (43 г.). 

При първоначалния оглед, в присъствието на съдебен лекар, следи от насилие не били открити, но два дни по-късно експерти установили, че смъртта е резултат от черепно-мозъчна травма.

Същия ден около 17 часа М.М. гостувал в Божурище на С.П. (38 г.) - Светльо Смъртта от София, който изтърпявал наложена мярка „домашен арест" за кражба. Към компанията се присъединили и М.М. (41 г.)- Големия Шоп, М.А. (36 г.) - Горския, приятелката му И.Г. (43 г.) и Н.М. (30 г.), всички от София. 

След солидна почерпка с алкохол между Горския и Н.М. възникнал спор, който прераснал в сбиване. Скоро след това, около 20 часа, те двамата и 43-годишната И.Г. си тръгнали. 

Останалите мъже продължили да си допиват и не след дълго и между тях започнал скандал, последван от побой. 

Потърпевш се оказал 43-годишният М.М. След като го привели в безпомощно състояние, Светльо Смъртта и Големия Шоп го натоварили в лека кола "Ситроен". Те откарали пребития в междублоковото пространство на ж.к."Люлин", изхвърлили го там и се укрили наблизо. 

Малко по-късно сигналът за инцидента бил подаден в МВР и дошли полицейски екипи. Извършен е оглед на мястото и на адреса, където се черпила компанията. Разпитани са свидетели, назначени са експертизи. 

С.П. е задържан в Божурище, а останалата част от групата са призовани в районното управление. 

Шопа, Горския и Светльо Смъртта са с множество криминални прояви, някои - и с осъдителни присъди. 

С.П.(38 г.) е осъждан за кражби и от 2002 г. е с условна присъда за същото деяние. 

М.М.(41 г.) през 2004 г. е осъждан за кражба, а криминалното му досие се допълва и от хулигански прояви. М.А.(36 г.) е с пробация за използване на неистински документи и хулиганство, регистриран е и за изнасилване и няколко кражби.

С.П., М.А. и М.М. са задържани за 24 часа, а Н.М. и 43-годишната И.Г. са разпитани като свидетели. 

След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура на М.М. и М.А. са повдигнати обвинения и са им взети мерки за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72 часа, променена от Софийски градски съд на „задържане под стража".